Zuurkoolspek koken

2020-03-22
zuurkoolspek koken

Zuurkoolspek koken is heel gebruikelijk. Wie het woord spek hoort denkt al snel aan bakken. Dat is voor deze variant echter niet de bedoeling. Soms kan er wel na het koken een klein beetje bakken aan de zwoerdkant aan te pas komen. Dit komt echter maar zelden voor. Het is belangrijk om te weten hoe je het dan wel goed aanpakt. Zo maak je de kool alleen maar lekkerder. Er is een moderne manier om dit te doen, maar ook een klassieke manier. Het is goed om ze beide te bekijken. Zo kan je zelf een keuze maken hierin.

De moderne manier van bereiden

Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor de moderne manier van zuurkoolspek koken. In dat geval neem je het gewoon mee wanneer je de zuurkool of de aardappelen kookt. Je doet dan eerst de zuurkool of de aardappelen en stopt dan de spek erbij om het goed te bereiden. Dit vergt wel goed opletten, want de tijden van de verschillende producten in de pan zijn natuurlijk ook verschillend. Het is ook aan jezelf om te bepalen of je dit liever op de aardappels of op de zuurkool doet. Het is beide een optie om te doen.

De klassieke manier van bereiden

Er is ook een meer klassieke manier van zuurkoolspek koken. In dat geval zet je hiervoor een aparte pan water op. Daarin begin je dan met de spek. Die laat je heel zachtjes koken. Dit kan wel enige tijd in beslag nemen, tot wel twee uur. Je kunt controleren of het goed is door te testen hoe zacht het is. Wanneer dit het geval is, kan je in het water dan vervolgens ook de aardappels of de kool zelf koken. Dit is dus eigenlijk de omgekeerde volgorde van de moderne wijze die tegenwoordig vaak wordt gebruikt in de keuken.

Zet een kooktimer voor jouw Zuurkoolspek koken

Gemakkelijk de tijd bijhoden die nodig is om jouw Zuurkoolspek koken te bereiden? Zet snel hieronder de kooktimer.

00:30

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn per 100 gram van het ingredient.
  • Energie: 540 Kcal
  • Eiwit: 37 Gram
  • Koolhydraten: 1.4 Gram
  • Vet: 42 Gram
  • Vezels: 0 Gram
  • Natrium: 1.7 Miligram