Kreeft koken

2020-03-10
Kreeft koken

Inhoudsopgave Hoe lang te koken

Kreeft koken is niet iets wat je dagelijks doet. Dat komt omdat het niet gemakkelijk te krijgen is. Het wordt dan ook gezien als een delicatesse. Wie hiermee aan de slag wil, zal deze vaak vooraf moeten bestellen, bijvoorbeeld bij een vishandel. Daar wordt deze dan levend aangeleverd. Dat is te zien aan het feit dat deze nog spartelt wanneer deze wordt gekocht. Let daarom ook even goed op of deze wel helemaal gezond en volledig is. Om deze vervolgens te doden is het slim om hem in de vriezer te leggen. Al is direct levend koken ook een optie.

Direct kiezen voor koken

Wie kiest voor de vriezer zal eerst een half uur tot een uur geduld moeten hebben. Wie de kreeft koken direct doet, wanneer deze nog leeft, zal echter wel een iets betere smaak verzorgen. Wel zal hij gaan spartelen en een piepend geluid maken wanneer deze in de pan verdwijnt. Dit is niet altijd even fijn om te horen. Het is daarom dus belangrijk om zelf eerst te bepalen wat je het liefst wilt en wat je het meest menselijk lijkt om te doen. In veel gevallen zal dan toch gekozen worden om het eerst een halfuur in de vriezer te laten.

De stappen van bereiding

De kreeft koken is zelf niet moeilijk. Dit gebeurt in een grote pan. Over het algemeen is rond 4 liter water nodig. Zet deze op het vuur om het water aan de kook te brengen. Vervolgens kan de kreeft erbij. Doe dit met de kop eerst. 3 tot 5 minuten in de pan is voldoende, uitgaande van 500 gram. Daarna kan deze uit de pan. Het is belangrijk om hem direct doormidden te snijden. Verwijder het maagzakje en gooi dit weg. Spoel de rest af. Serveren op kamertemperatuur is vervolgens de beste optie.

Zet een kooktimer voor jouw Kreeft koken

Gemakkelijk de tijd bijhoden die nodig is om jouw Kreeft koken te bereiden? Zet snel hieronder de kooktimer.

00:30

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn per 100 gram van het ingredient.
  • Energie: 97 Kcal
  • Eiwit: 20.41 Gram
  • Koolhydraten: 1.28 Gram
  • Vet: 0.5 Gram
  • Vezels: 0 Gram
  • Natrium: 1 Miligram