Krieltjes koken

2020-03-10
Krieltjes koken

Inhoudsopgave Hoe lang te koken

Krieltjes koken is eigenlijk niet de juiste omschrijving. Over het algemeen worden deze kleine aardappeltjes namelijk gebakken. Dit kan op vele verschillende manieren. Dit hangt in de eerste plaats af van de soort die gekozen is. Er zijn voorverpakte te krijgen. Terwijl ook ingevroren varianten te krijgen zijn. Ze zijn goed te gebruiken als vervanger voor de gewone aardappel en op te dienen bij vlees en groente. Terwijl ze ook juist goed te gebruiken zijn in maaltijden die meer in het teken staan van lekker eten. Dit hangt ook af van de bereidingswijze die gekozen wordt.

De voorverpakte variant

Om het gemakkelijk te houden gaat het hier om de voorverpakte variant die gewoon bij de aardappelen in de supermarkt te vinden is. Het gaat dus bijvoorbeeld niet over de ingevroren variant die in een airfryer gestopt wordt. De voorverpakte wordt gewoon in de koekenpan gebakken. Het is belangrijk om dit op de juiste wijze te doen. Dit komt omdat het soms lastig kan zijn om ze goed gaar te krijgen. De andere elementen van de maaltijd zijn dan allang klaar, terwijl de krieltjes koken maar voort lijkt te blijven duren. Door het goed aan te pakken is dit echter niet nodig.

Direct in de pan

Het is belangrijk om ze direct in de pan te doen. Wanneer ze bijvoorbeeld te koel zijn omdat ze eerst lange tijd in de koelkast of zelfs de vriezer hebben gelegen, dan duurt het langer om ze goed te krijgen. Over het algemeen moet 10 minuten bakken in de koekenpan voldoende zijn. Het is wel belangrijk om dit goed te testen. Veel van de voorverpakte varianten hebben een klein paneerlaagje. Krieltjes koken betekent dan dat ze na enkele minuten wel goudbruin zijn. Terwijl de binnenzijde ervan nog koud en rauw is. Dit moet natuurlijk wel goed voorkomen worden.

Zet een kooktimer voor jouw Krieltjes koken

Gemakkelijk de tijd bijhoden die nodig is om jouw Krieltjes koken te bereiden? Zet snel hieronder de kooktimer.

00:30

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn per 100 gram van het ingredient.
  • Energie: 87 Kcal
  • Eiwit: 2 Gram
  • Koolhydraten: 18 Gram
  • Vet: 0 Gram
  • Vezels: 0 Gram
  • Natrium: 0 Miligram