Tagliatelle koken

2020-03-22
Tagliatelle koken

Inhoudsopgave Hoe lang te koken

Tagliatelle koken is minder lastig dan het lijkt wanneer je het voor het eerst gaat doen. Bedenk je namelijk dat je natuurlijk al regelmatig andere soorten pasta op deze wijze hebt klaargemaakt. Wanneer je heel eerlijk bent, dan zit er in de bereidingswijze van de verschillende soorten eigenlijk weinig verschil. Daarom is het dus ook eigenlijk door iedereen goed voor elkaar te krijgen. Wel is het belangrijk om de juiste techniek aan te leren. Zo krijg je de beste smaak en structuur. Daar is de nodige winst in te behalen in de keuken. Let daarom op het volgende.

Zorgen voor stevigheid

Wat vooral belangrijk is bij tagliatelle koken, is dat je erop let dat het goed stevig blijft. Eigenlijk is het belangrijk dat pasta gewoon beetgaar is. Vaak is het echter zo dat er te lang gekookt wordt, waardoor het net iets te zacht wordt. Dit betekent dus ook dat je het koken kort moet houden. Breng een pan water aan de kook en stop de pasta daarbij. Na 7 tot 10 minuten is het dan voor elkaar. Het is slim om na 7 minuten al voor het eerst te proeven of het voldoende gaar is. Zo ben je bijtijds.

Opletten met afgieten

Niet alleen tagliatelle koken zelf is van belang. Ook de afhandeling is essentieel. Giet de pasta goed af in een vergiet en gooi het terug in de pan. Wanneer je dit niet direct doet, blijft het doorkoken en zal het toch iets zachter worden. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Wanneer de pan weer vol zit, maar zonder het kookwater, is het ook slim om wat olie erbij te brengen. Op die manier voorkom je plakken. Je kunt het daarna direct opdienen. Ook wordt het soms in pastasalades verwerkt op deze wijze. Dat is natuurlijk naar smaak zelf te bepalen.

Zet een kooktimer voor jouw Tagliatelle koken

Gemakkelijk de tijd bijhoden die nodig is om jouw Tagliatelle koken te bereiden? Zet snel hieronder de kooktimer.

00:30

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn per 100 gram van het ingredient.
  • Energie: 288 Kcal
  • Eiwit: 11 Gram
  • Koolhydraten: 55 Gram
  • Vet: 11 Gram
  • Vezels: Gram
  • Natrium: 26 Miligram