Chinese kool koken

2020-03-22
Chinese kool koken

Chinese kool koken klinkt je misschien niet logisch in de oren. Het is immers vaak zo dat dit product wordt gebakken door middel van roerbakken. Dan ben je binnen 3 tot 5 minuten klaar. Het is echter ook heel goed mogelijk om het op een andere wijze te bereiden. Dit komt bijvoorbeeld wat beter uit wanneer je het onderdeel maakt van een gerecht. Dit kan onder andere een ingrediënt in bami en nasi zijn. Ook salades worden vaak gevuld met dit product. Het is dan goed om te weten wat de beste aanpak is. Vooral de voorbereiding is belangrijk.

Het bereiden van de kool

Chinese kool koken gaat het best wanneer het goed schoongemaakt is. Daarna is het slim om het in stukken te snijden. Meestal werkt het het best om dit in repen in de lengte te doen. Daarna is het belangrijk om alles nogmaals goed te wassen. Zo kom je ook tussen de koolbladeren met het schone water en ben je er zeker van dat alles helemaal uitgespoeld is. Dit is nodig om er op de best mogelijke manier rustig van te kunnen genieten wanneer je het eenmaal gaat eten. Wel is het dan eerst nog zaak om te koken.

Op de juiste wijze klaarmaken

Chinese kool koken doe je tot deze beetgaar is. In dat geval moet je een pan water aan de kook brengen. Daarna stop je de koolsoort erbij en laat je deze 10 minuten koken. Wanneer de tijd voorbij is, is het slim om eerst even te proeven of het voldoende gaar is. Daarna kan je het gebruiken. Je kunt het zo eten, maar je kunt het ook in een salade verwerken nadat het afgekoeld is. Wie het in de nasi of bami wil verwerken doet er goed aan om voor de optie roerbakken te gaan.

Zet een kooktimer voor jouw Chinese kool koken

Gemakkelijk de tijd bijhoden die nodig is om jouw Chinese kool koken te bereiden? Zet snel hieronder de kooktimer.

00:30

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn per 100 gram van het ingredient.
  • Energie: 12 Kcal
  • Eiwit: 1.1 Gram
  • Koolhydraten: 2.2 Gram
  • Vet: 0.2 Gram
  • Vezels: Gram
  • Natrium: 11 Miligram