Peren koken

2020-03-22
peren koken

Peren koken komt vaak neer op het bereiden van stoofperen. Gewone handperen zijn ook wel warm te maken, maar dit vergt eigenlijk geen bereiding. Vaak is dit een aanvulling op een warm dessert, zoals bijvoorbeeld een taart. Als het gaat om stoofperen, dan is het echter een ander verhaal. Deze kunnen namelijk niet rauw gegeten worden. Het is daarom zaak om ze op de juiste manier te bereiden. Ze worden vooral in de wintermaanden gegeten. Het klaarmaken is niet heel lastig en het is vooral fijn om vooraf al te genieten van de zoete geur die ervan af komt.

Meerdere vormen van gebruik

Peren koken kan je om meerdere redenen doen. In de eerste plaats passen ze goed bij gerechten met vlees. Daarnaast is het ook zo dat ze verwerkt worden in heel veel echte winterse gerechten die je wel kent van de kerstperiode. Ook zijn de stoofperen heel geschikt bij bijvoorbeeld ijs of vanille wanneer je een toetje gaat maken. In alle gevallen gaat het koken ervan in grote mate op dezelfde wijze. Dat maakt het dus ook wel zo gemakkelijk om te doen. Het is belangrijk om de volgende stappen goed te volgen. Zo maak je ze goed klaar.

Het daadwerkelijke koken

Peren koken begint met het goed schillen en wassen ervan. De schil is niet te eten als het om een stoofpeer gaat, dus zorg dat die wel helemaal verwijderd is. Ook is het slim om de klokhuizen eruit te halen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door ze in tweeën te snijden in de lengte. Een pan water gaat op laag vuur. Hier kunnen ook de halve stoofperen bij worden gevoegd. Eventueel kunnen er producten zoals suiker of sappen worden toegevoegd. Vervolgens is het zaak om alles minimaal een uur te laten staan. Langer wachten is echter nog iets beter.

Zet een kooktimer voor jouw Peren koken

Gemakkelijk de tijd bijhoden die nodig is om jouw Peren koken te bereiden? Zet snel hieronder de kooktimer.

00:30

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn per 100 gram van het ingredient.
  • Energie: 57 Kcal
  • Eiwit: 0.4 Gram
  • Koolhydraten: 15 Gram
  • Vet: 0.1 Gram
  • Vezels: 3.1 Gram
  • Natrium: 1 Miligram