Pandan rijst koken

2020-03-22
pandan rijst koken

Inhoudsopgave Hoe lang te koken

Pandan rijst koken kan je doen in verschillende Aziatische keukens. Het wordt bijvoorbeeld veel gebruikt bij Thaise gerechten. Dit is echter niet het enige. Het is de rijst die voor elke dag bedoeld is. Het is rijst die van de palm af komt. Het is daardoor iets langer in de korrel. Het ruikt ook wat lekker dan andere rijstsoorten. Daarnaast is het wat zachter, maar voller van smaak. Het is dan natuurlijk wel zaak om het op de juiste manier te bereiden. Er zijn enkele kleine verschillen met de andere soorten die je misschien weleens in de pan stopt.

Waar past het bij?

Het is goed om te weten wanneer pandan rijst koken een goed idee is. Er zijn verschillende gerechten waar dit bij past. Zo past het prima bij een Hollands bord met vlees en groente als vervanger van de aardappel. Het is ook goed te gebruiken als onderdeel van allerlei gezonde recepten. Aan de andere kant smaakt het ook lekker wanneer je er een saus voor maakt. Dit is dan wat minder gezond, maar wel fijn voor wanneer je een keer lekkere trek hebt. Op die manier kan je dus alle kanten op met deze rijstvariant op het bord.

Het bereiden ervan

De pandan rijst koken kan je op twee manieren doen. Je kunt het in de pan samen met het water koken, maar je kunt ook eerst het water aan de kook brengen. De tweede optie wordt het vaakst gekozen. In dat geval is het zaak om het 10 minuten te laten doorkoken wanneer het water opnieuw aan de kook is gebracht. Proef even voorzichtig of het goed gaar is en haal de pan van het vuur. Giet het water af. Laat het daarna 10 minuten staan zonder deksel erop. Het is slim om het even om te scheppen.

Zet een kooktimer voor jouw Pandan rijst koken

Gemakkelijk de tijd bijhoden die nodig is om jouw Pandan rijst koken te bereiden? Zet snel hieronder de kooktimer.

00:30

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn per 100 gram van het ingredient.
  • Energie: 350 Kcal
  • Eiwit: 7.5 Gram
  • Koolhydraten: 77 Gram
  • Vet: 1 Gram
  • Vezels: 1 Gram
  • Natrium: 0 Miligram