Gezond koolhydraatarm eten

By : | Reacties uitgeschakeld voor Gezond koolhydraatarm eten | On : 23 december 2019 | Category : Magazine

Iedere dag kook je eten voor jezelf en wellicht voor je partner, gezin of familie. Je weet vast al veel uit je hoofd, maar je zult vast ook wel eens wat moeten opzoeken. Een leuk niet koolhydraatarm recept bijvoorbeeld of hoe lang je een product moet koken tot dat het gaar is. na bijna 10 jaar in de keuken te staan weet ik nog steeds niet alles uit mijn hoofd. Je leert nog steeds veel bij. Daarom in deze blog nog een aantal kooktips, maar ook gezonde recepten en informatie of een gezond koolhydraatarm dieet.

Plan je koolhydraatarme maaltijden en bereid je eten goed voor

Als je wilt beginnen met het koken van de groente ga het dan eerst wassen! Je ziet het misschien niet snel maar er zit veel vuil op groente daarom is het belangrijk om het goed te wassen voordat je het gaat koken of eten. Door het te wassen verwijder je al het vuil en voorkom je dat je ziek wordt door viezigheid wat je binnenkrijgt omdat je de groente niet hebt gewassen. Als je een koolhydraatarm dieet volgt kun je groenten onbeperkt eten, het is namelijk heel gezond. Groenten bevatten weinig calorieën, vezels, gezonde stoffen zoals vitamines en mineralen.

Als je groente gaat koken verliest het vitamines en mineralen, de vitamines en mineralen verdwijnen mee met het water waarin je de groente kookt. Dus probeer groente niet langer dan het nodig is te koken, zo heb je tenminste nog wat vitamines in je groenten zitten. Wat je wel kan doen om de vitamines ongeveer 100% te behouden is door je groente te gaan stomen.

Door te gaan stomen blijft de smaak van de groenten ook lekker zitten. Alles wat je kan koken kan je ook stomen, dus hierbij hoef je niet na te denken over wat je wel en niet kan stomen.
Je hebt minder snel kans op een hartziekte en beroerte als je veel groente eet. Door dagelijks groente te eten wordt de kans op andere verschillende ziektes ook verminderd. Als je een erfelijke ziekte draagt heb je nog steeds de kans wel gewoon ziek te worden, maar dit is iets wat je met je dokter moet bespreken. Ook als je een koolhydraatarm of ander dieet wilt volgen zul je dit eerst met je (huis)arts moeten bespreken.

Varieer met groenten

Probeer elke dag wat groente te eten maar eet niet elke dag hetzelfde, probeer elke dag wat anders uit. Elk groente bevat andere vitamines en mineralen dus als je elke dag wat anders eet krijg je elke dag andere vitamines en mineralen binnen waardoor je lichaam voldoende ‘boost’ heeft om je sterk in je schoenen te laten staan!

Je hoeft niet alleen tijdens het avondeten groente te eten. Je kan groente eten als tussendoortje tijdens je pauze bijvoorbeeld en het is al helemaal handig om groente als tussendoortje te nemen als je gezonder wilt eten en/of wilt afvallen. Groente bevat weinig tot geen calorieën dus dan merk je zeker snel verschil! Groenten helpen je vullen waardoor je minder snel weer honger zult krijgen en passen bijna allemaal in een koolhydraatarm dieet! Het enige waar je op moet letten met onbeperkt eten zijn de zoetere groenten zoals wortels en pompoen bijvoorbeeld. Voor de rest kun je heerlijk genieten van alle groente soorten!

Share This Post!