Eieren hard koken

2020-03-10
Eieren hard koken

Inhoudsopgave Hoe lang te koken

Eieren hard koken is voor de meeste mensen favoriet. Een goed hard ei is net wat gemakkelijker te gebruiken. Dit geldt zowel wanneer je het gewoon direct opeet, als wanneer je het gebruikt in allerlei gerechten. Het is wel zo dat er steeds meer verschillende soorten op de markt zijn gekomen. Het is dus ook niet vreemd dat dit effect heeft op de manier van bereiden. Het is dus altijd aan te raden om goed op te letten. De belangrijkste factor hierin is het formaat. Hoe groter het is, hoe langer het zal duren om het te bereiden.

Direct in het water

Er zijn twee manieren als het om eieren hard koken gaat. In de eerste plaats is het mogelijk om ze direct in het water te doen. Het gaat dan gelijk op met het aan de kook brengen van het water. Dit betekent dat er al wat gewonnen wordt in de aanlooptijd. Op het moment dat het water dan gaat borrelen, is het belangrijk om het ei er nog minimaal 6 minuten in te laten zitten. Zoals gezegd is dit dus ook afhankelijk van de grootte ervan. Het is slimmer om het er iets langer in te laten zitten.

Eerst het water opwarmen

De andere wijze van eieren hard koken is door het water eerst aan de kook te brengen. Wanneer het dan gaat borrelen, is het tijd om het ei eraan toe te voegen. Wanneer het om meer dan één gaat, moeten deze na elkaar worden toegevoegd en niet gelijktijdig. Vanaf dat moment is het zaak om het minimaal 8 minuten in het water te laten. Ook hier geldt weer dat de grootte een rol speelt. Wat dus ook opnieuw betekent dat iets langer laten liggen vaak net iets beter is. Dit geeft de zekerheid dat het goed hard is.

Ben je juist op zoek naar een zachter variant bekijk dan onze tips over hoe je dit doet. Ga dan naar deze pagina.

Zet een kooktimer voor jouw Eieren hard koken

Gemakkelijk de tijd bijhoden die nodig is om jouw Eieren hard koken te bereiden? Zet snel hieronder de kooktimer.

00:30

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn per 100 gram van het ingredient.
  • Energie: 147 Kcal
  • Eiwit: 12.5 Gram
  • Koolhydraten: 1 Gram
  • Vet: 10 Gram
  • Vezels: 0 Gram
  • Natrium: 140 Miligram