Kikkererwten koken

2020-03-09
Kikkererwten koken

Inhoudsopgave Hoe lang te koken

Kikkererwten koken doe je tegenwoordig voor de bereiding van vele gerechten. Met de opkomst van bijvoorbeeld falafel is de erwt veel belangrijker geworden in de Nederlandse keuken. Al zijn ze ook gewoon na het klaarmaken direct te eten als onderdeel van een maaltijd. De peulvrucht bevat de nodige koolhydraten. Ook zitten andere belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamines, ijzer en vezels er in belangrijke mate in. Daardoor werken ze ook goed als vleesvervanger. Wel is het natuurlijk goed om te weten hoe ze optimaal te bereiden zijn. Dit hangt onder andere af van de soort die gekozen wordt om te gebruiken.

De juiste soort kiezen

Er zijn verschillende soorten van de peulvrucht te krijgen. De soort die je in de potjes en blikken in het schap van de winkel vindt, is voorgekookt. Deze is gemakkelijk op te warmen en vergt dus nauwelijks inspanning. Er zijn echter ook gedroogde te vinden die in zakken worden verkocht. Kikkererwten koken die gedroogd zijn duurt iets langer en moet goed gebeuren. Wanneer dit echter het geval is, dan is het wel zo dat het de smaak ten goede komt. Het is dus ook belangrijk om de juiste bereidingswijze te kennen. Neem hier dan ook echt de tijd voor.

De wijze van bereiding

Gedroogde kikkererwten koken kan pas nadat ze eerst 12 uur in koud water geweekt zijn. Spoel ze daarna eerst nog eens af. Stop ze vervolgens in een pan met vers water om ze 30 tot 40 minuten te koken. Spoel ze vervolgens nogmaals koud af. Het is belangrijk om even goed te kijken of de peulvruchten gaar zijn. Soms duurt dit iets langer. Te lang koken kan niet snel gebeuren. De kikkererwten zullen bijvoorbeeld niet snel uit elkaar vallen. Wanneer ze gaar zijn, zijn ze direct te eten of te verwerken in diverse gerechten zoals falafel.

Zet een kooktimer voor jouw Kikkererwten koken

Gemakkelijk de tijd bijhoden die nodig is om jouw Kikkererwten koken te bereiden? Zet snel hieronder de kooktimer.

00:30

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn per 100 gram van het ingredient.
  • Energie: 364 Kcal
  • Eiwit: 19 Gram
  • Koolhydraten: 61 Gram
  • Vet: 6 Gram
  • Vezels: 17 Gram
  • Natrium: 24 Miligram