Bleekselderij koken

2020-03-15
bleekselderij koken

Bleekselderij koken gebeurt vaak als onderdeel van een gerecht waarin het verwerkt wordt. De plant is verwant aan zowel de bladselderij als de knolselderij. Toch zijn alle drie deze varianten verschillend in bereiding en gebruik. Deze variant is een kruidachtige plant die flink stevig is dankzij de bladstelen. Over het algemeen is deze het gehele jaar te krijgen. Het komt zowel uit Nederland, als uit andere landen in Europa. Dit maakt het dan ook gemakkelijk om het op elk gewenst moment te gebruiken. Vers koop je het in een open zak, zodat deze direct te gebruiken is.

Stevige en frisse plant

Het is belangrijk om goed op te letten. Het is altijd zaak om een stevige en frisse plant te kopen. De stelen moeten dan groengeel van kleur zijn. De kruidachtige geur moet ook lekker fris zijn. Wanneer dit het geval is, is deze direct te gebruiken. Wie de plant rauw wil gebruiken heeft 100 gram per persoon nodig. Bleekselderij koken betekent echter dat gerekend moet worden op zo’n 250 gram per persoon. Dit kan het best direct dezelfde dag, maar het is wel mogelijk om de plant enkele dagen te bewaren. Doe dit dan op een koele en beschermde plek.

Het koken van het ingrediënt

Het is belangrijk om eerst een klein stukje van de voet van de plant af te snijden. Ook is het belangrijk om het blad af te snijden wanneer dit er nog aan zit. Het blad is wel bruikbaar om bouillon van te trekken, maar niet om te koken. Nu is het zaak om alles te wassen. Snij de stelen nu in stukjes. Dit kan variëren in stukken van 1 tot 5 centimeter, afhankelijk van wat je lekker vindt en waarvoor je het gebruikt. De bleekselderij koken neemt 15 tot 20 minuten in beslag om volledig te verzorgen.

Zet een kooktimer voor jouw Bleekselderij koken

Gemakkelijk de tijd bijhoden die nodig is om jouw Bleekselderij koken te bereiden? Zet snel hieronder de kooktimer.

00:30

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn per 100 gram van het ingredient.
  • Energie: 10 Kcal
  • Eiwit: 0.7 Gram
  • Koolhydraten: 1.4 Gram
  • Vet: 0 Gram
  • Vezels: 0.8 Gram
  • Natrium: Miligram