Zo verras je jouw vriendin met het best gekookte eitje in bed

By : | Reacties uitgeschakeld voor Zo verras je jouw vriendin met het best gekookte eitje in bed | On : 12 maart 2020 | Category : Magazine

Inhoudsopgave Hoe lang te koken

Wanneer jouw vriendin dol is op een goed ontbijt en een goed gekookt eitje wel kan waarderen, is het een kleine moeite om dit voor haar klaar te maken, toch? Het is niet moeilijk om een aantal lekkere spullen bij elkaar te leggen, maar een goed gekookt eitje kan lastig zijn. Vooral wanneer je vriendin specifieke wensen heeft.
Gelukkig zijn er een aantal tips, waardoor je gegarandeerd een perfect eitje bij het ontbijt neer kunt zetten. Maar voordat de tips komen frissen we even de basics op. Wat moet je weten voordat je begint met een eitje koken?

De handleiding

Niet iedereen houdt van een hardgekookt of zachtgekookt eitje en daarom is het belangrijk dat je de bijbehorende kooktijden kent. Zorg dat het water kookt, maar kook het eitje niet te hard. Globaal moet je de volgende tijden aanhouden:
Een hardgekookt eitje 8 tot 10 minuten koken
Een halfzacht gekookt eitje 5 tot 6 minuten koken
Een zachtgekookt eitje 3 tot 4 minuten koken

Een eierkoker

De meest simpele manier om een ei te koken is door een goede eierkoker aan te schaffen. Dit vernuftige apparaat bestaat uit een elektrisch plaatje waar precies een ei in past. Op dit apparaat kan je instellen hoe hard- of zachtgekookt het eitje moet zijn. Tegenwoordig zijn er verschillende eierkokers te koop, waarvan sommige eierkokers tot wel zeven eitjes tegelijk kunnen klaarmaken.
Vooraf moet er in de eierkoker water worden toegevoegd, anders kan het eitje niet koken. Daarnaast moet er in het eitje een klein gaatje geprikt worden. Dat kan bijvoorbeeld door een eierprikker te gebruiken. Zo voorkom je namelijk dat het ei gaat barsten. Daarna moet je het apparaat alleen nog aanzetten.
Zonder een eierkoker moet je altijd opletten dat het eitje niet op te hoog vuur staat, waardoor het kan barsten of scheuren. Bovendien moet je de kooktijden scherp in de gaten gaan houden. Wil je garantie voor een goed gekookt eitje voor jouw vriendin? Dan is een eierkoker zeker te overwegen!

Share This Post!