Witte kool koken

2020-03-17
Witte kool koken

Witte kool koken wordt meestal gedaan om er iets anders van te maken, bijvoorbeeld zuurkool. In dit geval gaat het echter niet om dat type gebruik. Het gaat er nu echt om dat deze koolsoort wordt bereid. Het is namelijk ook gewoon zo te eten, bijvoorbeeld in een salade nadat het is afgekoeld. Het is fris en een beetje zuur van smaak wanneer het op zijn best is. Een voordeel is dat het niet veel kost en je dus gemakkelijk goede porties kunt maken ermee. Wel is goede bereiding van de kool dan natuurlijk een belangrijke zaak.

De voorbereidende werkzaamheden

Witte kool koken kan je pas doen nadat je de nodige voorbereidingen hebt getroffen. Je koopt het vaak in een grote bol in de supermarkt. Die kan je niet rechtstreeks bereiden. Het is dan eerst zaak om de bladeren die er nog omheen zitten te verwijderen. Daarna is het zaak om de bol in stukken te snijden, dit kan bijvoorbeeld in 4, 6 of 8 delen. Zo zijn de harde delen onderaan gemakkelijk te verwijderen. Snijd de stukken vervolgens in repen. Het is dan aan te raden om ze even af te spoelen, al zal dit soms niet nodig zijn.

Het koken van de kool

Hoewel er ook andere vormen van bereiding mogelijk zijn, gaat het hier natuurlijk vooral om witte kool koken. Daarvoor is een pan met ruim kokend water nodig. De repen kunnen daarin en een snufje zout kan worden toegevoegd. Vervolgens is het mogelijk om het in 10 tot 15 minuten gaar te koken. Doe dit niet langer, want dit kan de smaak wegnemen. Het kan nu in de soep, maar het is ook goed direct te eten. Het is bijvoorbeeld ook lekker om het als een koolsalade op deze wijze te gebruiken. Ook andere verwerking is natuurlijk mogelijk.

Zet een kooktimer voor jouw Witte kool koken

Gemakkelijk de tijd bijhoden die nodig is om jouw Witte kool koken te bereiden? Zet snel hieronder de kooktimer.

00:30

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn per 100 gram van het ingredient.
  • Energie: 27 Kcal
  • Eiwit: 1.5 Gram
  • Koolhydraten: 3.8 Gram
  • Vet: 0.2 Gram
  • Vezels: 2.5 Gram
  • Natrium: Miligram