Knolselderij koken

2020-03-22
Knolselderij koken

Inhoudsopgave Hoe lang te koken

Knolselderij koken doe je over het algemeen tot het beetgaar is. Het is belangrijk om goed op te letten dat je wel de juiste soort hebt. Dit is de variant die onder de grond groeit, in tegenstelling tot bladselderij en bleekselderij. Dit is ook een belangrijk verschil in de voorbereiding. Soms is er nog dermate veel aarde aan te vinden dat eerst afborstelen nodig is. In de meeste gevallen is het echter zo dat goed afwassen met water al voldoende is. Daarna is het wel nog zaak om andere stappen te zetten voor het daadwerkelijk in de pan kan.

Schillen en snijden

Het borstelen en schoonmaken is de eerste stap. Hierna volgt het schillen en snijden. Het is zaak om de schil eraf te halen. Ook is het belangrijk om met een klein mesje de oogjes eruit te halen. Dit vergt dus wel ook enige precisie, maar is niet moeilijk. Wanneer je dit gedaan hebt, kan je het in stukjes snijden. De stukjes kan je zo groot maken als je zelf wenst. Dit hangt ook af van wat je er verder mee doet. Stop je het bijvoorbeeld in een salade of niet? De knolselderij koken kan nu eigenlijk verder worden verzorgd.

In een pan met water

Breng een pan met water aan de kook. Daar kan je de stukjes in schuiven. Nu kan je op een wat lager vuur 15 minuten de knolselderij koken. Over het algemeen is dit voldoende om het beetgaar te krijgen. Het kan ook slim zijn om het even te proeven. Soms is iets meer tijd nodig. Wanneer het gaar is, is het zaak om het water af te gieten. Laat de selderij nu wel even rusten. Vervolgens kan je het opdienen of verwerken op de manier die je voor ogen had. Dit kan bijvoorbeeld in een frisse salade.

Zet een kooktimer voor jouw Knolselderij koken

Gemakkelijk de tijd bijhoden die nodig is om jouw Knolselderij koken te bereiden? Zet snel hieronder de kooktimer.

00:30

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn per 100 gram van het ingredient.
  • Energie: 32 Kcal
  • Eiwit: 2 Gram
  • Koolhydraten: 5 Gram
  • Vet: 0 Gram
  • Vezels: 4.8 Gram
  • Natrium: 80 Miligram