Sugar snaps koken

2020-03-10
Sugar snaps koken

Sugar snaps koken wordt al vele jaren gedaan in de Nederlandse keuken. Ze zijn dan ook heel gemakkelijk te krijgen. Het is een peulvrucht, maar er zijn door de inhoud ook overeenkomsten met de doperwt. Vaak wordt gekozen voor de ingevroren variant die in het vriesvak te vinden is. Het is echter ook goed mogelijk om de verse te krijgen. Dit maakt wel enig verschil voor de bereiding ervan. Het is dus zaak om daar wel goed op te letten. Ook specialistische groenteboeren hebben de snaps vaak in het aanbod, vooral in de periode van mei tot september.

Wanneer zijn ze goed?

Het is wel belangrijk om goed op te letten. Om sugar snaps te koken, is het essentieel om over de juiste peulvruchten te beschikken. Er zijn een aantal kenmerken waar je op kunt letten. In de eerste plaats moeten de peulen goed dik zijn. Bij voorkeur glanzen ze ook mooi. Dit geeft aan dat ze gezond zijn. De kleur moet goed groen zijn. Zijn ze te bleek, dan zijn ze oud, zijn ze te donker, dan zijn ze te laat geoogst. Dit komt in beide gevallen de smaak ervan niet ten goede. Dit is belangrijk bij de bereiding.

Het bereiden van de peulvruchten

Sugar snaps koken begint met goed snijden. Er zit vaak een draadje aan dat eraf gesneden moet worden. Wassen is niet echt nodig, vaak is afspoelen al voldoende. Zet ondertussen een pan met water op dat je aan de kook brengt. Daar kunnen ze dan direct in. 3 tot 5 minuten is voldoende om ze gaar te krijgen. Voeg tussendoor wat zout toe voor de smaak. Soms is het slim om ze iets langer in de pan te houden. Ze worden dan zachter. Let wel op dat ze niet te zacht worden. Ze worden dan te dradig.

Zet een kooktimer voor jouw Sugar snaps koken

Gemakkelijk de tijd bijhoden die nodig is om jouw Sugar snaps koken te bereiden? Zet snel hieronder de kooktimer.

00:30

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn per 100 gram van het ingredient.
  • Energie: 47 Kcal
  • Eiwit: 2.3 Gram
  • Koolhydraten: 7.4 Gram
  • Vet: 0.3 Gram
  • Vezels: 3 Gram
  • Natrium: 4 Miligram