Macaroni koken

2020-03-09
Macaroni koken

Inhoudsopgave Hoe lang te koken

Pasta is een vast onderdeel van het Nederlandse dieet geworden en macaroni koken op de juiste wijze is dus van belang. Deze pasta die gemaakt is van tarwe en water komt in heel veel varianten voor. Oorspronkelijk komt deze uit Italië. Daar is het echter de overkoepelende naam voor alle pastasoorten. In Nederland is dit de specifieke naam voor de kleine ellepijpjes. Naast het direct opdienen ervan, is het ook mogelijk om het te verwerken in verschillende soorten gerechten en salades. Ook dan is de juiste bereiding van belang. Het is verstandig dit eerst goed uit te zoeken.

Het gebruik van olie

Een vraag die vaak gesteld wordt bij macaroni koken is of het verstandig is om een oliesoort te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld olijfolie zijn. Daarmee is te voorkomen dat het tijdens het bereiden aan elkaar gaat plakken. Normaal gesproken heeft olie aan water toevoegen geen zin, maar voor pasta kan dit van waarde zijn. Het hoeft dan niet afgespoeld te worden met koud water, waardoor de pasta warmer blijft. Dit kan een verschil maken bij het opdienen. De olie kan daarentegen wel de smaak iets veranderen en er zitten iets meer calorieën in.

De juiste bereidingswijze

Macaroni koken doe je in water. Gebruik hiervoor een liter water per 200 gram van de pasta. Dit water moet eerst aan de kook worden gebracht. Eventueel kan wat zout worden toegevoegd. Vervolgens kan de macaroni erbij. Het water zal opnieuw aan de kook worden gebracht. Nu kan dit acht minuten rustig zo doorgaan. Let wel op dat je regelmatig blijft doorroeren. Daarmee is te voorkomen dat de pasta aan de pan gaat plakken tijdens het proces. Giet het af en schud het door elkaar. Nu is het op te dienen of te verwerken in een ander gerecht. Laat het eventueel wel eerst goed afkoelen.

Zet een kooktimer voor jouw Macaroni koken

Gemakkelijk de tijd bijhoden die nodig is om jouw Macaroni koken te bereiden? Zet snel hieronder de kooktimer.

00:30

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn per 100 gram van het ingredient.
  • Energie: 371 Kcal
  • Eiwit: 13 Gram
  • Koolhydraten: 75 Gram
  • Vet: 1.5 Gram
  • Vezels: 3.2 Gram
  • Natrium: 6 Miligram