Rode linzen koken

2020-03-17
Rode linzen koken

Inhoudsopgave Hoe lang te koken

Rode linzen koken is anders dan andere soorten koken. Dit komt onder andere doordat ze snelkokend zijn. Je kunt ze op meerdere manieren krijgen. Zo zijn ze vaak in potjes te krijgen in bijvoorbeeld de supermarkt. Ook kan het zo zijn dat je voor de rauwe variant kiest die droog in zakken te vinden is. Het verschil is dat de variant in de potjes al voorgekookt is. Die bereid je dus ook op andere wijze. In dit geval gaat het over de droge variant, die vaak eerder oranje dan rood lijken in de zak. Let hier dus op.

Goed wassen staat voorop

Hoewel de droge variant zo uit de zak komt, is het van groot belang om ze eerst goed te wassen. Dit komt omdat het vaak zo is dat ze bijna direct na de oogst in de zakken verdwijnen. Daardoor is er bijvoorbeeld nog zand bij te vinden. Ook willen er nog weleens steentjes bij zitten. Het is dus belangrijk deze eruit te halen en alles goed af te wassen. Doe dit gewoon met koud water en kijk even na of ook de grotere steentjes eruit zijn. De rode linzen koken is dan in ieder geval geen probleem meer.

Direct in de pan

Rode linzen koken doe je direct in de pan. Voeg water toe en breng dit aan de kook. Zodra het kookpunt bereikt is, is het zaak om het vuur wat lager te zetten. Laat het zo enige tijd staan. Wel moet je zo nu en dan even roeren. Daarmee voorkom je dat de peulvruchten aan de pan gaan kleven. Na 25 minuten zullen ze gaar zijn. Dit kan je zelf gemakkelijk in de gaten houden want ze zullen goed zacht worden en bijna een pureevorm krijgen. Het is nu mogelijk om ze direct op te eten naar smaak.

Zet een kooktimer voor jouw Rode linzen koken

Gemakkelijk de tijd bijhoden die nodig is om jouw Rode linzen koken te bereiden? Zet snel hieronder de kooktimer.

00:30

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn per 100 gram van het ingredient.
  • Energie: 306 Kcal
  • Eiwit: 21 Gram
  • Koolhydraten: 43 Gram
  • Vet: 1.5 Gram
  • Vezels: 10 Gram
  • Natrium: 0 Miligram