Penne koken

2020-03-17
Penne koken

Inhoudsopgave Hoe lang te koken

Penne koken is eigenlijk niet heel anders dan andere soorten pasta bereiden. Het is dus zo dat dit snel te verzorgen is. Dat maakt het vaak ook heel gemakkelijk. Bovendien is het zo dat er eigenlijk weinig fout aan kan gaan. Eén van de weinige punten waar echt op gelet moet worden, is dat er doorgerekend moet worden aan de hand van de hoeveelheid die je gebruikt. Wie meer van de pasta in de pan doet, moet de tijd om het goed aan de kook te brengen ook langer gemaakt worden. Wie dit goed in de gaten heeft, bereidt het snel.

Een pan met water opzetten

Het begint allemaal met het opzetten van een pan met water. Voor 100 gram penne koken moet je rekenen op 1 liter water. Dit breng je aan de kook. Vlak voordat het kookt is het slim om er wat zout aan toe te voegen. Vaak is een eetlepel per liter wel voldoende. Dit kan je echter naar smaak doen. Minder is dus ook gewoon een optie. Wanneer het water kookt is het tijd om ook de pasta toe te voegen. Je laat het nu zo’n 8 tot 12 minuten staan. Proef of het gaar is.

Na het koken

Penne koken is in principe niet heel lastig. Wanneer dit gedaan is, is het wel belangrijk om alles nog even goed af te ronden. Giet het water waarin de pasta gekookt is af. Doe dit in een vergiet. Gooi het nu weer terug in de pan. Pas wel op dat het niet gaat plakken. De beste manier om dit te voorkomen is door er enkele lepels olijfolie bij te gieten. Roer deze even goed door. Dit komt ook de smaak ten goede. Het is nu op te dienen in de gewenste vorm, bijvoorbeeld met saus of in een salade.

Zet een kooktimer voor jouw Penne koken

Gemakkelijk de tijd bijhoden die nodig is om jouw Penne koken te bereiden? Zet snel hieronder de kooktimer.

00:30

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn per 100 gram van het ingredient.
  • Energie: 350 Kcal
  • Eiwit: 11 Gram
  • Koolhydraten: 72 Gram
  • Vet: 1.5 Gram
  • Vezels: 2.5 Gram
  • Natrium: 0 Miligram