Paksoi koken

2017-04-19
paksoi koken

Paksoi is een soort kool met witte stelen en groene bladeren. Deze groente is afkomstig uit Azië en ken je waarschijnlijk ook uit Aziatische gerechten of groentepakketten. Het is tegenwoordig steeds vaker gewoon bij de supermarkt te koop. Niet zo gek, want deze gezonde groente is erg lekker en kan in veel gerechten worden verwerkt. Het is lekker in roerbakgerechten, salades en stamppot. Het is de bedoeling dat de groente ook na bereiding een beetje knapperig blijft. In dit artikel lees je hoe paksoi koken in zijn werk gaat.

De bereiding

De paksoi moet je eerst goed schoonmaken. Het is handig om een stukje van de onderkant af te snijden. Op die manier houd je de losse stengels over, die je gemakkelijk kunt wassen. Was zowel de stengel als de bladeren goed met water. Daarna kun je de groente snijden. In principe zijn hiervoor geen vaste richtlijnen, maar in dit geval snijd je de stelen en bladeren beide in brede repen. Breng water aan de kook en doe de repen in het water. Paksoi koken doe je in ongeveer 7 minuten.

Extra bereidingstips

Paksoi is erg lekker om te wokken. Het gaat goed samen met andere groenten, vlees of tofu. De bereiding is heel simpel. Snijd de bladeren en stengels in dunne repen. Verhit olie in een wok of koekenpan en doe de reepjes in de pan. Bak voor vier tot vijf minuten en schep regelmatig om. Heel lekker in bijvoorbeeld Thaise, Chinese en Japanse gerechten.

Vol gezonde stoffen

Paksoi is erg gezond en tegelijkertijd licht. Er zit veel vitamine A en C in en daarbij ook ijzer, calcium, magnesium en andere gezonde stoffen. Het aantal calorieën per honderd gram is heel laag, dus het past goed in diëten. Hoewel deze groente nog niet zo bekend is, is deze het ontdekken dus absoluut waard.

Zet een kooktimer voor jouw Paksoi koken

Gemakkelijk de tijd bijhoden die nodig is om jouw Paksoi koken te bereiden? Zet snel hieronder de kooktimer.

00:30

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn per 100 gram van het ingredient.
  • Energie: 14 Kcal
  • Eiwit: 2 Gram
  • Koolhydraten: 2 Gram
  • Vet: 0 Gram
  • Vezels: 1 Gram
  • Natrium: 8 Miligram