Pastinaak koken

2016-11-27
Pastinaak koken

Inhoudsopgave Hoe lang te koken

Pastinaak koken is één van de manieren waarop je deze zogeheten vergeten groente kan bereiden. Het is gewoon in de supermarkt verkrijgbaar goed te combineren met lekkere Hollandse gerechten. Met zijn zoete anijsachtige smaak een witte créme kleur is het een prima wintergroente. En dit is best gek want in de zomer zou het al geoogst kunnen worden. Men zegt echter dat de kou eerst zijn werk moet doen om de smaak te verbeteren.

Zelf pastinaak bereiden

Deze groente kan je op verschillende manieren klaar maken. Ondanks dat de schil te eten is adviseren we deze wel met een dunschiller te verwijderen. Er zit vaak nog viezigheid in deze schil en dit is moeilijk schoon te krijgen. Wanneer de gehele wortel geschild is verwijder je een klein stukje van de bovenkant en indien nodig van de onderkant. Is je pastinaak wat oud of erg groot dan kan het nodig zijn de kern te verwijderen. Deze is namelijk niet erg smakelijk. Je herkent dit door de iets donkere kleur. De kern verwijderen doe je gemakkelijk door de worstel in zijn lengte in vier stukken te snijden, nu kan je gemakkelijk de kern verwijderen.

Koken

Bij pastinaak koken is het van belang dat de stukken allemaal dezelfde grootte hebben. Zo zorg je ervoor dat alles even gaar wordt. Kook de stukjes ongeveer 10 tot 20 minuten. Door met een vork te prikken kan je controleren of het goed gaar is.

Bakken

Liever in de pan bereiden? Dat is geen probleem bak de stukjes ongeveer 10 tot 15 minuten in de koekenpan.

Oven

Ook uit de oven is dit een erg lekker gerecht. Om gaar te worden duurt dit ongeveer 25 tot 40 minuten. Zorg ervoor dat de stukken wat groter zijn voor een goed resultaat.

 

 

Zet een kooktimer voor jouw Pastinaak koken

Gemakkelijk de tijd bijhoden die nodig is om jouw Pastinaak koken te bereiden? Zet snel hieronder de kooktimer.

00:30

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn per 100 gram van het ingredient.
  • Energie: 80 Kcal
  • Eiwit: 0 Gram
  • Koolhydraten: 20 Gram
  • Vet: 0 Gram
  • Vezels: 0 Gram
  • Natrium: 0 Miligram