Haricots verts koken

2020-03-10
Haricots verts koken

Haricots verts koken gebeurt in Nederland. Ze dragen ook wel de naam Franse boontjes. Dit is afgeleid van de Franse naam die ze hebben. Ze zijn vergelijkbaar met de sperzieboon, maar niet hetzelfde. Zo zijn ze wel recht, maar dan smaller en donkerder van kleur. Het is dan ook zo dat de Franse variant over het algemeen meer als delicatesse wordt geserveerd. Dat komt door de fijne smaak van de boontjes. Ze zijn direct te gebruiken als groente. Ook zijn ze goed bruikbaar in bijvoorbeeld een salade. Wel is de juiste bereiding altijd van belang.

Het juiste eindresultaat

Haricots Verts koken gebeurt op een specifieke manier. Dat komt omdat het juiste eindresultaat van belang is. Ze moeten namelijk stevig blijven. Wanneer ze gegeten worden, moeten ze knappen. Ze moeten ook weer niet te stevig zijn, want het knappen moet gemakkelijk gebeuren. Let ook op dat de boontjes niet mogen beschadigen. Kook ze daarom niet te lang. Ze blijven dan ook meer zoekt van smaak. Dit is ook de reden waarom ze niet alleen als groente zijn op te dienen, maar ook verwerkt worden. Het komt ook voor dat ze in roerbakgerechten worden gebruikt of dat ze geroosterd worden.

De juiste manier van bereiden

De boontjes zijn simpel te bereiden. Voor haricots verts koken moet je uitgaan van 225 gram per persoon. Het is altijd eerst zaak om de boontjes te wassen. Snijd ook de steel eraf. Gebruik weinig water met een beetje zout. Hierin kook je de boontjes 4 tot 6 minuten. Daarna dien je ze af te gieten. Soms wordt roomboter en bonenkruid toegevoegd. Het opdienden kan op meerdere manieren. In de eerste plaats direct warm als groente. Daarnaast in een salade. Ook gewikkeld in ontbijtspek zijn ze goed te gebruiken. Ook passen ze goed in bijvoorbeeld een pasta- of rijstgerecht.

Zet een kooktimer voor jouw Haricots verts koken

Gemakkelijk de tijd bijhoden die nodig is om jouw Haricots verts koken te bereiden? Zet snel hieronder de kooktimer.

00:30

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn per 100 gram van het ingredient.
  • Energie: 30 Kcal
  • Eiwit: 1.8 Gram
  • Koolhydraten: 7 Gram
  • Vet: 0.1 Gram
  • Vezels: 3.4 Gram
  • Natrium: 6 Miligram