Speculaasbroodjes

2020-02-18
speculaaskoekjes

Inhoudsopgave Hoe lang te koken

Deze speculaasbroodjes zijn een gezonde snack. Een verantwoord tussendoortje of gewoon voor de lekkere trek met weinig calorieën.

Personen: 10 porties
Bereidingstijd: 45 minuten
Calorieën: 185 kcal

Ingrediënten:

– 1 sinaasappel
– 1 appel
– 300 gram broodmix, voorkeur meer granen
– water
– 50 gram gewassen rozijnen
– 8 speculaaskoeken of 75 gram pepernoten
– 2 eetlepels olie
– klein beetje bloem

Bereiding:

Was de sinaasappel heel goed en rasp de buitenkant van de schil van de sinaasappel. Doe de broodmix in een kom en voeg hier de schil van de sinaasappel aan toe. Roer de schil er goed doorheen. Maak het beslag volgens de gebruiksaanwijzing op het pak van de broodmix met het water en de olie. Als het beslag klaar is voeg de gewassen rozijnen toe en kneed alles goed zodat de rozijnen goed zijn verdeeld in het deeg. Dek de kom af met een doek en leg het deeg op een warme plek. Geef het ongeveer 25 minuten de tijd om te kunnen rijzen.

Warm een oven voor op 50 graden. Maak de speculaaskoekjes of de pepernoten klein met behulp van een keukenmachine. Dit kan ook met behulp van een schone doek en een hard voorwerp. Maak de appel schoon en rasp de geschilde appel in grote stukjes. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol het deeg in een vierkant van ongeveer 20 x 20 centimeter. Neem de appel en leg dit in een dunne reep in het midden van het deeg, over de hele lengte. Verdeel het verkruimelde speculaas hier overheen. Pak een kant van het deeg en rol dit in een mooie rol. Snijd de deegrol in een aantal stukken, in dit geval 10. Zorg ervoor dat het bakblik licht is ingevet met olie en leg de stukken plat op de bakplaat. Zet de plaat in het midden van de oven en geef de rollen 15 minuten om te rijzen in de oven op 50 graden met de deur een klein stukje open. Zet na 15 minuten de oven op 180 graden en bak de rollen in 25 minuten af.

Tips:

Deze Speculaasbroodjes zijn ook erg lekker met amandelspijs in het midden. Probeer ook eens mooie vormen te maken van het deeg en de vulling, door bijvoorbeeld gevlochten broodjes te maken.

Zet een kooktimer voor jouw Speculaasbroodjes

Gemakkelijk de tijd bijhoden die nodig is om jouw Speculaasbroodjes te bereiden? Zet snel hieronder de kooktimer.

00:30

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn per 100 gram van het ingredient.
  • Energie: Kcal
  • Eiwit: Gram
  • Koolhydraten: Gram
  • Vet: Gram
  • Vezels: Gram
  • Natrium: Miligram

Comment (0)